Cardano,beter dan BTC en ETH

Cardano is beter dan bitcoin en ethereum, aldus Hoskinson
Charles Hoskinson is van mening dat Cardano (ADA) superieur is aan bitcoin, en Tesla zou het als betaalmethode moeten gebruiken in plaats van BTC.

De oprichter van Cardano zei dat de cryptocurrency ADA van het project een van de groenste en meest milieuvriendelijke digitale activa is.

Mocht je zin hebben om naar een monoloog (afgewisseld met wat vragen) van vijf uur te luisteren, hieronder de podcast.

Cardano is beter dan bitcoin
In een interview met Lex Fridman benadrukte Charles Hoskinson de voordelen van zijn proof-of-stake blockchain-platform Cardano. Hij merkte op dat het PoS-systeem qua energieverbruik veel beter is dan zijn concurrenten. Bovendien vermoedde hij dat Cardano en zijn eigen digitale activa de eerste keuze zouden moeten zijn voor Tesla:

‘Als ze echt om alternatieve energie, duurzaamheid, koolstofreductie en koolstofneutraliteit geven, kun je niet in een systeem zitten zonder ingebouwd mechanisme om het energieverbruik te beperken.’

Ofwel, Hoskinson vindt dat Musk zich moet richten op ADA in plaats van bitcoin:

‘Bitcoin is de minst programmeerbare van alle cryptocurrency’s en als je interessante, sexy en unieke dingen wilt doen, is er gewoon geen echte manier om dat te doen.’

Hoskinson wees er echter op dat alle cryptoprojecten een experiment zijn en hun risico’s verbergen. Hoewel Cardano onlangs aanzienlijk succes heeft geboekt, is het niet 100% zeker dat het in de toekomst zijn doelen zal bereiken.

Cardano is beter dan Ethereum
Dit is niet de eerste keer dat Charles Hoskinson Cardano verheft boven zijn rivalen. Eind mei bekritiseerde hij het netwerk van Ethereum door het overschat te noemen en een gebrek aan vitale eigenschappen te schetsen. Vervolgens deelde hij drie redenen waarom Cardano het betere blockchain-project is.

Ten eerste kan Cardano werken met metadata en ook met geautomatiseerde regulering. Ethereum kan volgens hem alleen smart contracts verwerken terwijl Cardano dat kan met governance en compliance.

Ten tweede heeft Ethereum nooit samengewerkt met lokale overheden van ontwikkelingslanden om hun burgers te helpen, terwijl Cardano dat wel heeft gedaan in Ethiopië, Tanzania en Georgië.

Ten derde meende Hoskinson dat Ethereum een ​​zeer verwarrende structuur heeft en dat de aanstaande ETH 2.0-release zal leiden tot de ondergang van het hele netwerk:

‘Eerst en vooral is Ethereum zichzelf aan het doden. Ze vervangen Ethereum door Ethereum 2.0. Uiteindelijk zal ETH 2.0 ETH 1.0 doden.’

Stel je vraag hier:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *