Cardano traceert herkomst wijn

De Cardano Foundation werkt samen met Scantrust om namaak van goederen tegen te gaan.

Fysieke QR-codes

In een persbericht van Cardano staat dat de bedachte oplossing merkeigenaren in staat stelt gebruik te maken van de fysieke, beveiligde QR-codes van Scantrust voor gerichte datafuncties en traceerbaarheid. Het systeem biedt snelle en goedkope tracering binnen de supply chain, mogelijk gemaakt door de Cardano-blockchain. Aldus Cardano.

Praktijk met wijn

Tot zover de theorie, er wordt namelijk al in de praktijk getest. Dat gebeurt middels  een proof-of-concept-applicatie bij Baia’s Wine, een ambachtelijk wijnproducent uit Georgië. Dit lijkt misschien wat willekeurig, maar het is een gerenomeerde wijnmaker. Baia’s Wines is een echt familiebedrijf en ze exporteren naar tientallen landen. In het bedrijf werken drie generaties wijnmakers en het staat nu onder leiding van de zusters Abuladze, van wie er één de felbegeerde Forbes ‘30 Under 30 ’ lijst haalde.

Door de samenwerking wordt metadata van de applicatie van de Cardano-blockchain gecombineerd met unieke en traceerbare QR-codes van Scantrust. Deze informatie wordt ook integreert in de wijnflessen van Baia voordat deze de markt opgaan. Met de applicatie krijgen wijnkopers toegang tot duidelijke en relevante gegevens over hun dranken.

Zonder hoge kosten

Nathan Anderson, CEO van Scantrust, legt uit wat deze samenwerking kan betekenen voor merkeigenaren:

‘Door gebruik te maken van het verbonden goederenplatform van Scantrust en een naadloze integratie met de transactionele metadata van Cardano, kunnen merkeigenaren consumenten transparante, gemakkelijke toegang bieden. Ze hebben het volledige oorsprongsverhaal van het product in hun handen en hiermee vergroot je het vertrouwen in wat ze kopen. Een belangrijk bijkomend voordeel is de schaalbaarheid van de metadataconnector van Cardano Foundation. Door gebruikt te maken van de sterk gedecentraliseerde Cardano-blockchain kan dat zonder hoge kosten.’

De applicatie is de eerste keer dat de metadata over transacties op de blockchain van Cardano voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

Stel je vraag hier:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *