Cardano staking kampioen

Cardano staking kampioen

Terwijl Cardano en Polkadot ver achterlopen op Ethereum in termen van waardering, domineren de netwerken in termen staking. En de staking kampioen is Cardano met ADA .

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, richt zijn pijlen op zijn rivaal: Ethereum. En de leider verzekerde een paar weken eerder, dat veel bedrijven zich voorbereiden om zich bij zijn netwerk aan te sluiten, waardoor ze Ethereum verlaten.

Deze belofte wordt is nog niet helemaal bevestigd. Maar Hoskinson heeft wel gelijk op een ander gebied van Cardano’s superioriteit ten opzichte van zijn rivaal: het stakings percentage. Ongetwijfelde dominantie tot op de dag van vandaag.

73% van alle ADA is vast gezet in Stake Pools


Dit komt tot uiting in de gegevens van Staking Rewards. In termen van “staked” kapitalisatie, dat wil zeggen van cryptocurrency die op het netwerk wordt vastgezet om de blokken te valideren, neemt Cardano de eerste plaats in.

De waarde van de toegewezen ADA is gelijk aan ongeveer $ 26,4 miljard. Dit vertegenwoordigt 73% van de Cardano-tokens die momenteel in omloop zijn, met een waarde van ongeveer $ 37 miljard.

Maar wat is het voordeel voor ADA-houders? In ruil voor het vastzetten van hun tokens ontvangen investeerders of miners in het Proof-of-Stake-model beloningen. Bij Cardano bedraagt ​​deze vergoeding 7,22% per jaar.

Dit is echter minder dan bij Polkadot (13% per jaar), maar deze staat op de tweede plaats wat betreft percentage gestakte coins. De Polkadot blockchain staat op de tweede plaats met $ 22,7 miljard aan DOT- staking of 64% van het tokenaanbod.

Ethereum: aanzienlijk potentieel


Samen zijn Cardano en Polkadot momenteel goed voor 7,9% van de $ 620,6 miljard aan crypto-activa die beschikbaar zijn gesteld voor staking op de cryptocurrency-markt. Wat de hiërarchie in de sector behoorlijk beïnvloedt.

Solana staat nu op de derde plaats met $ 9,4 miljard. De blockchain verslaat ook Ethereum, nadat het eind 2020 is overgestapt op staking en PoS. Validators ontvangen een rendement van 11% per jaar dankzij hun “SOL” in staking.

Dit is ruim boven de 8,2 miljard ETH bij het uitrollen van het ETH 2.0-netwerk . De blockchain is echter nog niet volledig gemigreerd. Dus slechts 3,4% van Ether wordt besteed aan staking voor een jaarlijkse opbrengst van iets meer dan 7%. De ruimte voor groei is echter nog aanzienlijk voor Ethereum.

Wat het staken bij Tezos betreft, is het minder goed nieuws. De ex-staking-kampioen lijdt onder concurrentie. Het staat nu op de 11de plaats. De val is overduidelijk en snel. Afgelopen december stond hij nog op de 4e plaats.

Stel je vraag hier:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *